Så gör man det mindre stressigt att flytta

Att flytta till en ny bostad är någonting som både kan kännas väldigt roligt och väldigt jobbigt på samma gång. Inte bara ska man lämna sin nuvarande bostad med alla de minnen och år som man har spenderat i huset eller lägenheten, utan det är också en hel del jobb som behöver göras. Att flytta kan innebära en hel del stress, men som tur är finns det en del saker som man kan göra för att minska dessa stressmoment och få en bättre upplevelse när man flyttar. 

 

I den här texten komemr vi att dela med oss av några av dessa tips, där några är rent praktiska och andra handlar mer om hur man kan tänka för att dra ner stressnivåerna en smula.  

Anlita en flyttfirma 

Detta kan verka som ett relativt uppenbart tips, men är någonting som det ändå är väl värt att titta närmare på i samband med att man ska flytta till sitt nya hem. Att anlita en flyttfirma är någonting som kan kosta en del pengar men som samtidigt tar bort en hel del arbete och stress och det är i nio fall av 10 väldigt välinvesterade pengar. Att låta proffs sköta allt det hårda arbetet gör dels att man själv slipper bära och kånka upp och ner för trappor, utan ens möbler är samtidigt i väldigt tryggt förvar i samband med transport. Risken för skador eller liknande kan bli rätt hög när man flyttar på saker själv och att låta erfarna firmor hantera allting är någonting som gör det hela väldigt mycket lättare att flytta över sängar och andra stora och otympliga möbler. 

 

Skriv en lista över saker som behöver göras 

En av de vanligaste orsakerna till stress i samband med att man ska flytta är att man känner stress kring hur man ska hinna med allting som behöver göras. Ett av de bästa sätten att hantera detta är genom att man skriver upp en lista över allting som behöver göras och i vilken ordning som det ska göras. På det här sättet så får man en struktur över arbetet och kan därefter beta av saker i tur och ordning. Det blir väldigt mycket lättare att få en överblick kring allting som man behöver få gjort och hur man ska gå tillväga när man har det på ett papper framför sig och man får dessutom en känsla av att allting går framåt när man bockar av sak efter sak på sin lista. 

Ta tillfället i akt att rensa ut bland gamla saker som man inte längre behöver 

 

Att flytta kan vara ett alldeles utmärkt tillfälle att rensa ut bland gamla saker som man inte längre använder eller behöver. Ofta så har man gamla kläder och saker som ligger och skräpar i garderober och liknande, och genom att rensa ut dessa och antingen skänka till second hand eller sälja så får man dels mindre saker att förvara i sin nya bostad och samtidigt så får man också mindre saker att flytta över till sin nya bostad.